2024 YILI MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI

09.02.2024 554

Bakanlığımızın 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayınlanmıştır. Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Kılavuza göre Bursluluk sınav başvuruları 13 Şubat 2024 Salı günü başlayıp 1 Mart 2024 Cuma günü sona erecektir.

2024 Yılı Bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00 da yapılacaktır.

Sınava başvurmak isteyen öğrenci ve velilerimizin kılavuzu dikkatli bir şekilde incelemeleri, kılavuzun 19. sayfasında yer alan Ek-1 "Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname" adlı formu çıktı alarak doldurmaları ve ek belgeleriyle birlikte başvuru süresi içerisinde okul idaresine gelmeleri gerekmektedir.

Ek-1 "Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname" formunu çıktı alma imkanı olmayan öğrenci ve velilerimiz formu okul idaresinden alabilirler.

Sınav Başvuru formu imzalanacağı için başvuru sırasında mutlaka öğrenci velisinin olması gerekmektedir. Öğrenciyle gönderilen ekraklar kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Sınav başvurusu ile ilgili bilgi almak isteyen öğrenci ve velilerimiz okula gelerek müdür yardımcılarımızla görüşebilirler.

Ek-1 "Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname" formuna ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: MEB