OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

HAYDAR ALİYEV ORTAOKULU TARİHÇESİ VE BUGÜNKÜ DURUMU

 

11.12.2012 12203

           Yeni bir yerleşim yeri olan Batıkent' te nüfusun hızla artması ve bu semtte iki okulun ihtiyacı karşılamaması üzerine yapımına karar verilen okul ilk olarak 17 Kasım 1987 yılında 17 derslik prefabrik bir binada eğitim öğretime başlamıştır. Kent Koop' Kooperatifi'nin de yardımları ile "Kooperatifler İlkokulu" adı verilen okulumuz 1989 yılında yapımı tamamlanan 20 derslikli betonarme binası donatılmış ve 1989-1990 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Okulumuz 01.08.1996 tarihindeki yazı ile 1996-1997 eğitim öğretim yılından itibaren hizmete "İlköğretim Okulu" olarak devam etmektedir.

            2003-2004 eğitim öğretim yılında 27 derslikli 3 ana sınıfı, 3 öğretmenler odası, 2 Fen Laboratuarı, Kütüphane, 2 Kantin, 5 İdare Odası, Hobi Salonu, Yemekhane, Çok Amaçlı Salon, Arşiv Odaları, Güvenlik Kulübesi, Sığınak'ı bulunan ek bina hizmete girmiştir. Ankara Valiliği ile Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği arasında imzalanan Protokol gereği " Kardeş Okul Projesi" çerçevesinde okulumuzun adı 17.01.2006 tarihinde "Haydar Aliyev İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiş, 2012-2013 eğitim öğretim yılında da "Haydar Aliyev Ortaokulu" olmuştur.

           

YÖNETİCİ SAYISI

 

Okul Müdürü ve 2 Müdür Yardımcısı olmak üzere 3 yönetici görev yapmaktadır.

 

MEMUR –HİZMETLİ-TEKNİSYEN SAYILARI VE GÖREV DAĞILIMI

 

Büro işlerinde görevli olan 2 memur vardır. Okulumuzda 696 sayılı KHK kamsapımda 1 tane hizmetlimiz bulunmaktadır.  Diğer hizmetli ihtiyacı İŞKUR kapsamında karşılanmaktadır...

 

2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda Azerbaycan SOCAR şirketi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mutabakat sonunda okulumuz onarım ve tadilata alınmıştır. Çalışmalar 14 haziranda başlatılmıştır. Büyük binanın dış mantolanması yapılmış alçıpan' larla süslenmiştir. Çatı onarılarak binanın içerisinde bulunan hobi bahçesinin üzeri cam ile kapatılmıştır. Aliminyum cam çerçeveleri ahşap pinapen olarak değiştirilip büyük ölçüde ısı kaybı önlenmiştir. Bina içinde derslik sayısı 27'den 37'ye çıkartılmıştır. Bütün birimlerin elektrik, su, kalorifer petekleri yenilenmiş, bodrum ve geriş kat tabanları fayans ve mermerit, diğer katlar ise epoksi ile döşenmiştir. Dersliklerin içleri yeniden düzenlenerek, idari bürolarının iç kullanım malzemeleri yenilenmiştir. Çok amaçlı salonun koltuk sayısı 120'den 190'a çıkarılmıştır. Tuvaletlerin fayansları yenilenmiş, kantin yeniden düzenlenmiş Haydar Aliyev Toplantı Salonu genişletilerek iç teşrifatı yapılmıştır.

Okulumuz Spor Salonunun dış mantolaması yeniden yapılmış, çatısı, tirübünler, zemin ve öğretmen odaları, öğrenci giyinme odaları, duşlar, tuvaletler, yeniden düzenlenmiştir. Spor Salonu'nun kaymaması için dış kenarlara beton perdeler yapılmak suretiyle dolgu üzerine yapılmış Spor Salonu binasının kayması önlenmiştir.